Gäst på begravning

Kontakta oss idag

Klädsel

Hur formellt man klär sig på begravningar varierar. Även om det inte finns något uttalat krav på klädsel så kan det kännas bra att klä upp sig. Det vanligaste är att män bär mörk kostym (kavaj) och svart slips. De som tillhör den närmaste familjen bär vanligen vit slips. Kvinnor bär mörk dräkt, klänning, kjol, byxor, mörka strumpor och en vit scarf alternativt halsduk. Barn kan alltid ha sina finkläder på sig.

Ankomst

Det kan vara lämpligt att man kommer ca 15-20 minuter innan begravningen börjar. Om man förväntar att det blir många gäster kan man komma tidigare.

Placering i kyrkan/ceremonilokalen

När du kommer in visar du respekt för den som är död genom att gå fram och stanna några meter framför kistan, män bugar och kvinnor niger lätt, varefter du sätter dig på en stol eller i någon av bänkarna.

De närmast anhöriga sitter på de främsta bänkarna närmast kistan. Övriga släktingar sitter bakom familjen till den avlidne. Vänner och arbetskamrater sitter oftast på motsatt sida.

Tal

De tal som hålls i ceremonilokalen eller vid graven har ofta en mer formell karaktär och bör vara kortfattade. De tal som hålls vid minnesstunden är mer som vardagsberättelser och kan spegla den avlidnes personlighet och intressen.

Blommor

Buketter och kransar beställer du enklast via oss. En liten handblomma att lägga vid kistan eller i graven är brukligt att ta med sig. Idag är det lika vanligt att både män och kvinnor har en handblomma med sig.

Kontakta oss

Att ta farväl av någon nära och kär är en betungande situation att ställas inför och mycket praktiskt behöver ordnas med. Kontakta oss så hjälper vi dig på bästa sätt.

Kontakta oss

Kontakta oss
0176-224480 Norrtälje

0176-50700 Väddö

info@vaddobegravningsbyra.se

Hitta hit

Norrtälje, Esplanaden 14

Väddö, Simpnäsvägen 15

Orgnr: 559030-7905

Swishnr. 123 653 48 46

Väddö Begravningsbyrå AB

Vi gör vårt yttersta för att utforma begravningen som du önskar. Att du känner dig trygg med arrangemanget och nöjd med resultatet. Vi är en personlig och familjeägd begravningsbyrå med lång erfarenhet inom begravning, juridik och gravstenar. 

Du kan även beställa kistdekorationer, urndekorationer, kransar, sorgbuketter, sorgarrangemang, hjärtan m.m

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Väddö Begravningstjänst aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Väddö Begravningstjänst.